Pelastakaa Lapset Kouvolan tarkoituksena ja päämääränä on lisätä lasten arvostusta ja kunnioitusta, auttaa haavoittavissa olosuhteissa tai elämäntilanteessa olevia lapsia sekä edistää lasten osallistumismahdollisuuksia toiminta-alueellamme.

Pelastakaa Lapset Kouvolan toiminta koostuu tällä hetkellä muun muassa valtakunnallisesta Eväitä elämään ohjelmasta, jonka avulla kustannetaan oppikirjoja tai muita opiskeluun tarvittavia välineitä . Tuetut opiskelijat (8-10kpl vuosittain) ovat olleet kouvolalaisia lukiolaisia tai ammattikoululaisia.

Keväisin jaamme kannustustipendejä koululaisille, muistamme tuettavina olleita koulunsa päättäviä opiskelijoita sekä maksamme tarvittaessa opiskelijoidemme ylioppilaskirjoitusmaksuja. Tarpeen vaatiessa olemme antaneet pieniä kertaluonteisia avustuksia muutamille lapsille.

Korona-aikana olemme jakaneet ruokalahjakortteja lähinnä yhteistyökumppaneidemme kautta (ev.lut srk, Kouvolan kaupungin perhe- ja sosiaalityö)

Jouluisin jaamme avustuksia kouvolalaisille lapsiperheille yhteistyökumppaneidemme kautta.

Lasten Hätäapurahastoon lahjoitamme vuosittain yhteisesti päättämämme summan.

Olemme myös tukeneet harkintamme ja mahdollisuuksiemme mukaan lasten ja nuorten erilaista harrastustoimintaa, mikäli sillä on pystytty luomaan lapselle paremmat lähtökohdat tulevaan.

Olemme vuosittain pystyneet tukemaan noin 70-80 lasta.

Toimintamme rahoitus ja varainkeräys koostuu pääosin Valtakunnallisesta Pelastakaa Lasten Eväitä elämään projektista, jäsenmaksuista ja  lahjoituksista. Järjestämme leivonnais- ja käsityömyyjäisiä, olemme osallistuneet pankkien tapahtumiin, pitäneet kirpputoria sekä arpajaisia myyjäisten yhteydessä.

 

Olet lämpimästi tervetullut joukkoomme tukemaan lasten parempaa tulevaisuutta!!